English (en)

Etiquette uitvaartbloemen

We verkopen veel soorten uitvaartbloemen op onze website. Maar wat is een geschikt bloemstuk in een bepaalde situatie? Stuur je de bloemen naar de familie of naar het uitvaartcentrum? Wat is het verschil tussen een rouwboeket en een rouwstuk? Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen die wij krijgen over het bestellen van uitvaartbloemen.

Stuur ik bloemen naar het huis van de overledene of naar het uitvaartcentrum?

Als de overledene bij het uitvaartcentrum is opgebaard, dan gaan de rouwbloemen naar het uitvaartcentrum. Is de overledene thuis opgebaard, dan gaan de rouwbloemen over het algemeen naar het huisadres, tenzij de nabestaanden hebben verzocht de rouwbloemen bij het uitvaartcentrum te bezorgen. Vaak staat deze informatie op de rouwkaart. Grote rouwstukken worden vrijwel altijd bij het uitvaartcentrum bezorgd.

Wat voor bloemenarrangementen zijn geschikt voor een uitvaart?

We hebben verschillende soorten bloemwerk dat geschikt is voor een uitvaart. Hieronder volgt uitleg over de meest bestelde stukken. 

Een kistbedekking wordt altijd in overleg met de directe nabestaanden besteld. Meestal is de kistbedekking uit naam van de partner en/of kinderen/ouders. 

Een rouwstuk wordt vaak besteld door familie, vrienden, collega's en andere mensen die dichtbij de overledene stonden. Rouwstukken blijven enkele dagen mooi, omdat ze in oase gestoken zijn en de bloemen zo worden voorzien van water. 

Een rouwboeket kan op de dag van de uitvaart worden neergelegd, maar deze zijn niet gestoken in oase en krijgen daarom geen water. Een rouwboeket is een prima alternatief voor een rouwstuk, zolang het boeket op de dag van de uitvaart zelf wordt gemaakt & bezorgd.

Naast deze arrangementen hebben we nog rouwstukken in hart- en andere speciale vormen en stukken die geschikt zijn voor een kinderuitvaart. Op onze website staat een overzicht van alle categorieën. 

Welke kleur bloemen zal ik bestellen voor de begrafenis?

De kleur van bloemen is sterk afhankelijk van de vraag van de nabestaanden (zie de kaart) en de voorkeur voor kleuren of bloemen die de overledene had. Wit is een veilige kleur, maar hield de overledene van ruige veldboeketten, roze rozen, oid, dan kan een rouwstuk in die stijl wat mooier bij het afscheid passen. 

Wat is het verschil tussen een rouwboeket en een sympathieboeket?

Een rouwboeket is een 'liggend boeket' en komt bij de uitvaart bij de kist te liggen. Omdat een rouwboeket geen water krijgt (er wordt geen oase gebruikt) is het belangrijk dat het op de dag van de uitvaart wordt gemaakt.

Een sympathieboeket stuur je als blijk van deelneming naar de nabestaanden. Dit boeket kan in een vaas en blijft bij goede verzorging minimaal een week mooi staan.

Wanneer laat ik de bloemen bezorgen?

De bloemen moeten er zijn voordat de gasten arriveren voor het afscheid nemen of de uitvaart. 

Is het afscheid nemen de avond voor de uitvaart? Laat dan uiterlijk die middag de bloemen bezorgen. 

Is het afscheid nemen en de uitvaart op dezelfde dag? Laat de bloemen dan uiterlijk 2 uur van tevoren bezorgen.

Als het mogelijk is bij het uitvaartcentrum, kun je er ook voor kiezen de bloemen een dag voor de uitvaart te laten bezorgen. 

Wat gebeurt er met de bloemen na de uitvaart?

Bij een begrafenis worden de bloemen op en rond het graf geplaatst. Bij een crematie worden de bloemen op het strooiveld neergelegd. De nabestaanden kunnen er ook voor kiezen de bloemstukken mee naar huis te nemen.

Kan Bloemenweelde in heel Nederland rouwbloemen verzorgen?

Ja, Bloemenweelde verzorgt rouwbloemen in heel Nederland. In & rond  Amsterdam bezorgen we het bloemwerk persoonlijk.* Buiten onze regio worden de bestellingen bezorgd door onze Fleurop-collega's ter plaatse. Deze bloemisten voldoen net als wij aan de Fleurop-eisen en garanderen kwaliteitswerk. Bij vragen over deze bestellingen kun je natuurlijk gewoon bij ons terecht.

 

*Op speciaal verzoek of bij grote opdrachten bezorgen we bestellingen buiten onze regio ook persoonlijk.

Kan ik een rouwlint meebestellen?

Ja, we kunnen een rouwlint aan het bloemstuk bevestigen. Een rouwlint bestaat uit twee delen (slips). Op beide slips kunnen maximaal 34 karakters worden gedrukt. Standaard gebruiken we roomwitte linten met gouden letters. Een andere kleur is in overleg mogelijk.

Je kunt ook kiezen voor een rouwkaart, geheel naar eigen voorkeur.

Wat schrijf je op het kaartje of op het rouwlint?

De tekst voor op een rouwlint of een rouwkaart is heel persoonlijk. Hieronder enkele voorbeelden van uitingen die we regelmatig zien.

- Een laatste groet

- Rust zacht

- Rust in vrede

- Dag lieve...

- Dag beste...

- Met grote dankbaarheid

- Tot weerziens

- Je zult altijd in onze herinnering blijven voortleven

- Bedankt voor de fijne tijd samen

- Met oprechte deelneming

- Woorden schieten tekort

- We zullen je missen

- In onze harten leef je voort

- Tot het einde gestreden

- Vechten hoeft niet meer, rust nu maar uit

- Lieve ...., bedankt voor alles

- Voor altijd in mijn hart

- We houden van je

Bloemenweelde Amsterdam
Bloemenweelde Amsterdam
Bloemenweelde Amsterdam
Created by Trefnet    Powered by Shark CMS